وبلاگ مطالب خواندنی

وبلاگ مطالب خواندنی

وبلاگ مطالب خواندنی

وبلاگ مطالب خواندنی

طبقه بندی موضوعی
  • ۰
  • ۰

انواع موتور

ما می دانیم که به طور کلی دو نوع موتور وجود دارد، موتور AC و موتور DC. موتورهای AC برای کنترل سرعت منعطف هستند و در هنگام استارت نیاز به توان کم دارند. از طرفی موتورهای DC به دلیل هزینه اولیه کمتر بودن واحدهای کم توان در مقایسه با AC بسیار مورد استفاده قرار می گیرند و به راحتی قابل نصب هستند.

 

انواع موتور

 

انواع موتورهای AC و DC در زیر ذکر شده است:

  • همزمان
  • ناهمزمان (القایی)
  • برس خورده
  • بدون برس

انواع موتور

موتورهای همزمان

در این نوع موتور، سرعت با بارهای متغیر ثابت می ماند و فرکانس جریان تغذیه با چرخش روتور هماهنگ می شود. به همین دلیل است که این موتور به حرکت موتورها با سرعت ثابت کمک می کند و در ماشین آلات استفاده می شود.

موتورهای آسنکرون (القایی).

این موتور بر اساس اصل القای الکترومغناطیسی کار می کند که از میدان مغناطیسی روی روتور تولید می شود. با توجه به ظرفیت بار به دو نوع طبقه بندی می شوند:

  1. تک فاز
  2. سه فاز

موتورهای القایی تک فاز برای بارهای کوچکتر مانند لوازم خانگی استفاده می شود

موتورهای القایی سه فاز در مصارف صنعتی مانند تسمه نقاله، چرخ دنده های بالابر و غیره کاربرد دارند.

موتورهای برس خورده

اینها انواع سنتی موتورهای DC هستند که برای کاربردهای اساسی که در آن یک سیستم کنترل بسیار ساده وجود دارد استفاده می شود. اینها در کاربردهای مصرفی و کاربردهای صنعتی پایه استفاده می شوند. اینها به چهار نوع طبقه بندی می شوند:

  1. سریال زخم
  2. زخم شانت
  3. زخم مرکب
  4. آهنربای دائمی

در موتورهای DC سیم پیچ سری، سیم پیچ روتور به صورت سری به سیم پیچ میدان متصل می شود. تغییر ولتاژ منبع تغذیه به کنترل سرعت کمک می کند. اینها در بالابرها، جرثقیل ها، بالابرها و غیره استفاده می شوند.

در موتورهای DC سیم پیچ شنت، سیم پیچ روتور به موازات سیم پیچ میدان متصل می شود. می تواند گشتاور بالاتری را بدون کاهش سرعت ارائه دهد و جریان موتور را افزایش دهد. با توجه به سطح متوسط ​​گشتاور راه اندازی به همراه سرعت ثابت، در نوار نقاله، آسیاب، جاروبرقی و ... استفاده می شود.

در موتورهای DC سیم پیچ مرکب، قطبیت سیم پیچ شنت به قطبیت میدان های سری اضافه می شود. گشتاور راه اندازی بالایی دارد و حتی اگر بار به آرامی تغییر کند، به نرمی کار می کند. این در آسانسورها، اره های مدور، پمپ های گریز از مرکز و غیره استفاده می شود.

آهنرباهای دائمی همانطور که از نام آن پیداست برای کنترل دقیق و گشتاور کمتر مانند رباتیک استفاده می شود.

موتورهای براشلس

این موتورها طراحی ساده تری دارند و در صورت استفاده در کاربردهای بالاتر، طول عمر بیشتری دارند. این تعمیر و نگهداری کمی دارد و راندمان بالایی دارد. این نوع موتورها در وسایلی که از کنترل سرعت و موقعیت استفاده می کنند مانند فن ها، کمپرسورها و پمپ ها استفاده می شود.

  • ۰۰/۱۱/۱۱
  • meysam akbari

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی